top of page

Taiteilijat

Ranta Kaisa  092 (1).jpeg

Kaisa Ranta

Kaisa Ranta on monipuolinen ja muuntautumiskykyinen laulajatar.  Taiteellisen työnsä ohessa Ranta valmistelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa taiteellista tohtorintutkintoa, jossa hän tutkii esiintyjän ja yleisön välisiä ilmiöitä.

Ranta on levyttänyt mm. Händel-kuoron kanssa J. Rutterin Requiemin ja Cantuksen, Tapiolan Kamarikuoron solistina Leevi Madetojan lauluja. Keväällä 2019 julkaistiin kolme levytystä, joissa Ranta lauloi solistina: kaksiT urun Filharmonisen orkesterin Beethoven-levytystä sekä Jyväskylä Sinfonian Triduum Paschale.

Kaisa Ranta on konsertoinut kotimaan lisäksi Englannissa, Yhdysvalloissa, Tsekissä, Venäjällä, Kroatiassa, Slovakiassa ja Japanissa.

Esiintyvän taiteilijan työnsä ohella Kaisa Ranta on perustamansa Muhoksen Musiikkipäivät -tapahtuman taiteellinen johtaja.

Helinä NIssi.jpeg

Helinä Nissi

Alttoviulisti ja orkesterimuusikko Helinä Nissin soittoharrastus alkoi Muhoksen musiikkikoulussa. Opinnot etenivät Oulun Konservatorion kautta Helsinkiin, Sibelius-Akatemiaan, ja myöhemmin Sveitsiin, missä Helinä valmisti maisterintutkinnon keväällä 2016. Tärkeitä opettajia matkan varrella ovat olleet mm. Johanna Leponiemi, Helge Valtonen, Diemut Poppen ja Corinne Contardo. Lisäoppia Helinä on saanut mestarikursseilta mm. Yuval Gotlibovichin, Anna Kreetta Gribajcevicin, Rainer Moogin ja Teemu Kupiaisen ohjauksessa.


Työkokemusta Helinä on kartuttanut opiskeluvuosinaan ulkomailla sekä mm. Turun filharmonisessa orkesterissa. Tällä hetkellä Helinä soittaa Oulu Sinfonian alttoviuluryhmässä. Orkesterityön ohella kamarimusisointi on lähellä Helinän sydäntä, ja hän onkin soittanut kamarimusiikkia monipuolisesti erilaisissa kokoonpanoissa.

Muhoksen musiikkipäivät 2024.png

Johanna Kari (os. Kiviharju)

Johanna Kari aloitti huilunsoiton 8-vuotiaana Muhoksen musiikkikoulussa. Opinnot jatkuivat Oulun konservatoriossa ja Oulun seudun ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2003. Lisäksi Johanna on opiskellut Malmön musiikkikorkeakoulussa Ruotsissa sekä suorittanut jatko-opintoja Sveitsissä Luganon musiikkikorkeakoulussa. Opettajina hänellä ovat olleet Jaana Sariola, Anders Ljungar-Chapelon, Annaleena Puhto, Riikka Salonen, Stefano Parrino ja Mario Ancillotti. Lisäksi hän on osallistunut mm. Eeva Heikkilän, Rainer Risbergin sekä Per Öienin mestarikursseille. Kamarimusiikkia Johanna on opiskellut Italiassa opettajinaan Stefano Parrino, Francesco Parrino, Alessandro Marangoni ja Luigi Attademo.

Päätyönään Johanna toimii tällä hetkellä luokanopettajana Oulussa. Opetustyön lisäksi hän

konsertoi yksin sekä erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Outi Seppänen.jpeg

Outi Seppänen

Outi Seppänen on aloittanut pianonsoiton Muhoksen musiikkikoulussa ja Oulun konservatoriossa, jonka jälkeen opiskelut jatkuivat Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa sekä Saksassa Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa. Outi Seppänen on suorittanut jatkotutkinnot kamarimusiikista ja liedistä (Konzertexam & Meisterklasse) Leipzigin musiikkikorkeakoulussa professoreiden Angelika Merkelin, Peter Nelsonin, Philip Mollin sekä Hann-Martin Schreiber'n johdolla. Opiskeluja syvensivät pianonsoiton mestarikurssit sekä Menahim Presslern ja Gerhard Schulzin kamarimusiikkikurssit, vaihto-opiskelu Wienin musiikkikorkeakoulussa Paul Guldan johdolla sekä Leipzigin Gewandhausorkesterin- orkesteriakatemia vuosina 2007–2009.

 

Nykyään Outi Seppänen asuu Kööpenhaminassa ja työskentelee kamarimuusikkona, liedpianistina sekä pianonsoitonopettajana ja kamaripianistina. Hän on toiminut laajasti kamarimuusikon kentällä, milloin muusikkona, milloin konserttidramaturgina vieden musiikkia myös tavanomaisten konserttisalien ulkopuolelle.

jousikvartetti Sfääri.jpeg

Jousikvartetti Sfääri

Jousikvartetti Sfääri koostuu neljästä, päätoimisesti Oulu Sinfoniassa soittavasta muusikosta. Rakkaus kamarimusiikkiin ja havahtuminen yhdessä soittamisen luontevuuteen saivat heidät hakeutumaan yhteen, pitkäjänteisemmän kvartettisoiton pariin. Yhdistävänä tekijänä heillä on myös 80-luvun joulukuut, sillä he kaikki ovat syntyneet tuolloin joulun aikaan.

Nimetön malli (23).png

MPK Pohjois-Suomen soittokunta

Maanpuolustussoittokunnat ovat eri puolilla Suomea aktiivisesti toimivista harrastajapuhallinorkestereista muodostettuja kokoonpanoja, puhallinorkestereita, jotka toimivat Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ohjauksessa. MPK:n tavoitteena on Puolustusministeriön tulosneuvottelujen mukaisesti perustaa soittokunta jokaiseen alueelliseen maanpuolustuspiiriin. Vuoden 2020 alkuun mennessä maanpuolustussoittokuntia oli perustettu kaikkiin seitsemään alueelliseen piiriin.

Maanpuolustussoittokuntien tehtävä on tukea suomalaisten maanpuolustusmyönteisten asenteiden ylläpitoa ja kehittymistä musiikin keinoin. Soittokunnat esiintyvät muun muassa MPK:n omissa ja Puolustusvoimien sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa. Yhteistoiminnan vakiinnuttamiseksi allekirjoitettiin keväällä 2020 Pääesikunnan henkilöstöosaston ja MPK:n välinen yhteistoimintasopimus koskemaan soittotoimintaa ja sen tarvitsemia tukimuotoja.

Muhoksen musiikkipäivät 2024.png

Petri Aho

Petri Aho on pitkänlinjan puhallinosaaja, jonka repertuaariin kuuluu klarinetin lisäksi muunmuassa saksofoni.

Petri on aktiivisesti mukana Uuden Puhallinorkesterin (UPO) sekä Maanpuolustussoittokunnan (MPK) Pohjois-Suomen soittokunnan toiminnassa. 

Aho toimii lisäksi Oulujoki-Opiston puhallinsoitinopettajana.

bottom of page